Різдвяний Львів – це місто, яке вражає унікальною атмосферою. Тут звучить коляда, пахнуть пампухи та медові пряники, зігрівають теплом та гостинністю місцеві мешканці. Бо в місті Лева Різдво цінують найбільше з усіх свят. Та святкують по-особливому. Куди варто піти у різдвяні дні та чому львівські зимові канікули – найкраще рішення, читайте в нашому огляді.

Підйомники Карпат

"Різдво у Гаю" в Шевченківському Гаї

Різдвяний ярмарок в центрі

Тематичні вистави в театрі Заньковецької

Ковзанка в центрі

Піти на екскурсію

"Різдво у Гаю" в Шевченківському Гаї

Шевченківський гай – магічне місце. Це скансен, де збережена автентика та історія українського краю.

Бойківська церква, гуцульська гражда, чарівна засніжена природа – тут усе наче створене для того, аби пережити це Різдво з особливими почуттями.

Традиційно в Шевченківському Гаю організовують коляду. Тут можна побачити мистецькі вертепи та гурт звіздарів. Обов’язково буде жива шопка та танці під традиційні пісні.

А ще – автентична кухня і атмосферні інтер’єри в дусі Різдва.

Різдвяний ярмарок в центрі

Ще одна локація, яку не варто оминати – проспект Свободи. Тут облаштовують різдвяний ярмарок місцеві майстри та майстрині.

Аромат свіжої випічки та вуджених ковбас, глінтвейну і бельгійських вафель.... А також безліч товарі ручної роботи на тему Нового року та Різдва.

На ярмарці можна колядувати, зустрітися з друзями і зробити покупки, які нагадуватимуть про Різдво у Львові.

Тематичні вистави в театрі Заньковецької

Театр ім. Марії Заньковецької щороку у період Різдва ставить вистави, які дозволяє з головою зануритися у казку.

Святкові концерти з колядою та щедрівками, постановки за гоголем та сучасними авторами з тематичними історіями – це дозволяє відсвяткувати Різдво у Львові саме так, які того бажає душа.

Емоційно і яскраво.

Ковзанка в центрі

У серці міста – під Ратушею – щороку влаштовують величезну центральну ковзанку.

Це місце, де дитинство зустрічається зі світом дорослих. Бо тут стираються вікові межі і кожен охочий може отримати максимум яскравих емоцій.

Щоб покружляти на льоду, ковзани можна взяти на прокат відразу тут на місці. Або ж прийти зі своїми. А після катання зручно випити ароматної львівської кави у місцевій атмосферній кав’ярні.

Піти на екскурсію

Хороший варіант вдало провести час у різдвяному місті Лева – обрати одну з тематичних екскурсій. Погуляти центральними історичними вуличками.

Зазирнути у палаци Львова. Піднятися на дахи. Відвідати найколоритніші кнайпи та ресторації. Або ж вирушити в автобусний міні-тур Львовом, щоб побачити більше.

Більше екскурсій та їх детальний опис шукайте на нашому сайті.